Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Policja ostrzega! Chroń hasło i login w banku, oszuści nie śpią

Policja ostrzega! Chroń hasło i login w banku, oszuści nie śpią

Michał Orzeł z Kozłowa będzie walczył na gali Premier Boxing League w Bolton

Michał Orzeł z Kozłowa będzie walczył na gali Premier Boxing League w Bolton

Polecamy

Drużyny Energii. Trzymamy kciuki za pięć opolskich szkół

Drużyny Energii. Trzymamy kciuki za pięć opolskich szkół

Prokuratura Rejonowa w Tucholi przekazuje nowe informacje w sprawie "Borowika"

NOWE FAKTY
Prokuratura Rejonowa w Tucholi przekazuje nowe informacje w sprawie "Borowika"

Pokazy fontann na deptaku w Zdroju mogą zostać wstrzymane. Wszystko przez temperatury

Pokazy fontann na deptaku w Zdroju mogą zostać wstrzymane. Wszystko przez temperatury