Na terenie Suwałk funkcjonuje aż 60 zakładów produkcji żywności. Wśród nich są 4 wytwórnie lodów, 16 automatów do lodów, 1 wytwórnia tłuszczów roślinnych i mieszanin tłuszczów zwierzęcych z roślinnymi, 8 piekarni, 12 ciastkarni, 2 przetwórnie owocowe, 1 browar, 1 wytwórnia napojów bezalkoholowych, 4 zakłady garmażeryjne, 2 zakłady przemysłu zbożowo — młynarskiego, a także 8 wytwórni żywności. Pracownicy Sanepidu, w minionym roku, skontrolowali 23 obiekty podczas których ocenili m.in. stan sanitarno-techniczny. Jak się okazuje w co czwartym kontrolowanym przedsiębiorstwie stwierdzono uchybienia.
Zobacz jakich uchybień było najwięcej:
Pracownicy Sanepidu wydali 12 decyzji administracyjnych nakazujących usunięcie nieprawidłowości, a w dwóch przypadkach przedsiębiorców ukarali mandatami na kwotę 500 zł.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?