Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Suwałkach Sanepid kontrolował zakłady produkujące żywność. W co czwartym coś było nie tak

Helena Wysocka
Helena Wysocka
Odchody gryzoni w magazynie mąki, bałagan, brak mydła i ręczników w firmowych toaletach - to tylko niektóre nieprawidłowości jakie stwierdzili pracownicy suwalskiego Sanepidu w zakładach produkujących żywność. Zobaczcie jakie były największe zaniedbania

Na terenie Suwałk funkcjonuje aż 60 zakładów produkcji żywności. Wśród nich są 4 wytwórnie lodów, 16 automatów do lodów, 1 wytwórnia tłuszczów roślinnych i mieszanin tłuszczów zwierzęcych z roślinnymi, 8 piekarni, 12 ciastkarni, 2 przetwórnie owocowe, 1 browar, 1 wytwórnia napojów bezalkoholowych, 4 zakłady garmażeryjne, 2 zakłady przemysłu zbożowo — młynarskiego, a także 8 wytwórni żywności. Pracownicy Sanepidu, w minionym roku, skontrolowali 23 obiekty podczas których ocenili m.in. stan sanitarno-techniczny. Jak się okazuje w co czwartym kontrolowanym przedsiębiorstwie stwierdzono uchybienia.
Zobacz jakich uchybień było najwięcej:

Pracownicy Sanepidu wydali 12 decyzji administracyjnych nakazujących usunięcie nieprawidłowości, a w dwóch przypadkach przedsiębiorców ukarali mandatami na kwotę 500 zł.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na suwalki.naszemiasto.pl Nasze Miasto