Mieszkańcy Suwałk mogli dziś spróbować dań z kuchni Gruzińskiej, Węgierskiej i Polskiej. Motywem przewodnim kulinarnego konkursu były potrawy przygotowane na bazie mięsa wołowego. Chętni mogli skosztować tatarskiego gulaszu ,,Azu” czy tradycyjnego żurku. Smaku dodawały potrawom sery z Wiżajn i śliwki z suwalskich sadów. Kucharzom pomagali znakomici szefowie: Marcin Budynek, Robert Sowa i Mikołaj Rej.
Mimo deszczowej pogody wielu suwalczan zdecydowało się wczesne popołudnie spędzić na festiwalu. Oprócz pysznych dań były też koncerty, warsztaty kulinarne i kiermasz lokalnych smakołyków i rękodzieła.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?