Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Stynka w zalewie octowej

Robert Orzechowski
Składniki: stynka, marchew, cebula, ocet, przyprawy

Sposób przygotowania: Oczyszczoną marchew kroimy w pół-krążki i gotujemy w wodzie z przyprawami. Dodajemy cebulę pokrojoną w paski i rodzynki – lekko podgotowujemy. Następnie dodajemy ocet i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Letnią zalewą zalewamy wcześniej usmażoną stynkę, odstawiamy w chłodne miejsce na 3 godziny.

Podobnie przygotowujemy sielawę w zalewie octowej.

Przepis został udostępniony przez powiat suwalski.

Źródło: Wrota Podlasia

od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Stynka w zalewie octowej - Suwałki Nasze Miasto

Wróć na suwalki.naszemiasto.pl Nasze Miasto