Sposób przygotowania: Oczyszczoną marchew kroimy w pół-krążki i gotujemy w wodzie z przyprawami. Dodajemy cebulę pokrojoną w paski i rodzynki – lekko podgotowujemy. Następnie dodajemy ocet i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Letnią zalewą zalewamy wcześniej usmażoną stynkę, odstawiamy w chłodne miejsce na 3 godziny.
Podobnie przygotowujemy sielawę w zalewie octowej.
Przepis został udostępniony przez powiat suwalski.
Źródło: Wrota Podlasia
Kalendarz siewu kwiatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?