Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Stynka smażona

Robert Orzechowski
Składniki: stynka, olej, przyprawy

Sposób przygotowania: Stynkę należy oczyścić, umyć i osączyć. Następnie posolić, obtaczać w mące i ułożyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia posypać zmieszanymi przyprawami. Usmażoną rybę ułożyć na półmisku, udekorować cytryną. Podawać z chlebem.

Podobnie przygotowujemy smażoną sielawę. Doskonała jest również stynka w sosie greckim.

Przepis został udostępniony przez powiat suwalski.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na suwalki.naszemiasto.pl Nasze Miasto