– Nie mogliśmy dopuścić do zmniejszenia produkcji, dlatego od kilku tygodni stosujemy niezbędne środki, które mają za zadanie zminimalizować ryzyko zakażenia wśród naszych pracowników. Nie zwolniliśmy tempa, nie musieliśmy ograniczać produkcji, a więc i samego eksportu. Oczywiście, zdarzały się czasowe problemy jednak nie odczuliśmy tego w znaczący sposób – mówi dyrektor zakładu w Suwałkach, Lech Antonowicz.
Obecnie Grupa Kapitałowa Polindus-Laktopol wytwarza blisko 30 rodzajów wyrobów mlecznych w proszku, 13 gatunków masła i tzw. miksów oraz sery. W I kwartale 2020 roku zakład w Suwałkach wyprodukował ponad 10,5 tys. ton wszelkiego rodzaju proszków.
Spółka zatrudnia ponad 550 osób, z czego aż 213 pracuje w Laktopolu w Suwałkach. Przedstawiciele firmy deklarują, że w związku z dynamicznym rozwojem oraz planem wprowadzenia do produkcji nowych asortymentów, nie wytwarzanych jeszcze w naszym kraju, przewidują w najbliższym czasie zwiększenie liczby etatów. Spółka ciągle też modernizuje swój główny zakład.
Tu oglądasz: Koronawirus w Polsce. Zachowajmy czujność i zdrowy rozsądek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?