Czwarta gwiazdka to wynik ciężkiej pracy i wytrwałości w dążeniu do wyznaczonego celu. Hotel Loft to pierwszy w mieście obiekt, który otrzymał cieszyć się z tylu gwiazdek.
- To dla nas wielka radość i prestiż - mówiła zgodnie załoga Hotelu Loft.
Dwuletnia droga do gwiazdki
- To nie tylko nasze aspiracje, ale także głosy gości, zadecydowały, że postanowiliśmy się starać o zmianę kategoryzacji hotelu - opowiadała Izabela Mróz dyrektor hotelu.
By uzyskać czwartą gwiazdkę hotel musiał przejść niewielkie zmiany i spełnić około 50 punktów kategoryzacji.
W hotelu zmieniło się:
- otoczenie zewnętrzne, w tym powstała wiata do organizacji różnych imprez, np. ślubów cywilnych
- zbudowano apartament
- wyposażenie obiektu
- powstało SPA
- oferta gastronomiczna - dostępna jest nowa karta drinków, rozszerzono ofertę śniadaniową
- powstał nowoczesny system hotelowy, pozwalający gościom meldować się indywidualnie
- obsługa bagażowa jest całodobowa
- przy hotelu funkcjonuje parking strzeżony
Proces zmian trwał dwa lata. Komisja działająca przy Marszałku Województwa po wnikliwej weryfikacji zdecydowała o zmianie kwalifikacji i od lipca Hotel Loft ma cztery gwiazdki.
- To dla nas ogromne wyróżnienie i dowód uznania za nasze dążenie do dostarczania usług na wysokim poziomie. - mówiła dyrektor hotelu i podkreślała, że obiekt mimo czwartej gwiazdki nie zamierza podnosić swoich cen. - Ta kategoryzacja to bezpieczeństwo dla gości nas odwiedzających, bezpieczeństwo świadczenia pewnych usług, które są w tym katalogu usług wymienione. Gość ma pewność, że na przykład może zażyczyć sobie codzienną wymianę pościeli, że będzie miał codziennie dostęp do świeżej prasy i szereg takich rzeczy, gdzie my dajemy gwarancję i bezpieczeństwo, że przyjeżdżając do Hotel Loft będziesz miał to wszystko zapewnione - tłumaczyła.
Hotel Loft z regionalną kuchnią
Szefem kuchni w restauracji „Tatarak”, działającej w Hotelu Loft jest Bogdan Mróz. Kucharz wszystkie potrawy przygotowuje i wymyśla sam. Piecze chleby na prawdziwym zakwasie, wędzi mięso czy przygotowuje kiszonki. Stawia na jakość produktu, zaopatrując się wyłącznie u lokalnych gospodarzy i gospodarstw ekologicznych. W pracy pomaga mu jeszcze 4 kucharzy.
W hotelu organizowane są wesela i inne okolicznościowe imprezy, np. komunie czy chrzciny. Obiekt dysponuje salami, które nadają się do organizacji różnych konferencji czy szkoleń.
Na cztery gwiazdki
Na prestiż hotelu pracuje 47 osób. W sezonie jest ich nawet 80. Do dyspozycji gości jest 75 pokoi. W każdym ściany zdobią fototapety ze zdjęć Suwalszczyzny. Co wyróżnia Hotel Loft to jego położenie. Znajduje się on na terenie dawnego kompleksu koszar carskich.
META nie da ci zarobić bez pracy - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?