Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

GIS: Ser koryciński z Lidla nie nadaje się do jedzenia. Wyrzućcie go do kosza albo oddajcie do sklepu

Helena Wysocka
Helena Wysocka
Główny Inspektor Sanitarny informuje, że w serze korycińskim sprzedawanym w Lidlu stwierdzono bakterie. Produkt nie nadaje się do jedzenia

W serze korycińskim stwierdzono obecność bakterii Listeria monocytogenes. To bakteria, która lubi zepsute mięso, sery pleśniowe, ale również tarte sery żółte czy nieświeże sałatki. Wywołuje ona listeriozę, chorobę groźną zwłaszcza dla kobiet w ciąży i starszych osób.

Lidl wycofuje ser z rynku. Informacja dla klientów zostanie zamieszczona w sklepach, w których sprzedawano artykuł, jest także dostępna na stronie internetowej https://kimjestesmy.lidl.pl/folder_aktualnosci/wazna-informacja-dla-klientow.

Konsumenci powinni sprawdzić czy posiadają ten produkt. Jeśli tak to należy wyrzucić go do kosza albo zwrócić do sklepu.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: ,,SER KORYCIŃSKI SWOJSKI NATURALNY, Ser dojrzewający z surowego, pełnego mleka krowiego”
Producent: Zarzeccy Sp. z o.o., 16-140 Korycin, Mielniki 19, Wet. Nr Ident. 20117216
Dystrybutor: Lidl sp. z o.o. sp. k., Jankowice, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne
Data produkcji: 01.06.2020
Data produkcji jest jednocześnie numerem partii.
Należy spożyć do: 01.07.2020

Tu oglądasz: Koronawirus w Polsce. Zachowajmy czujność i zdrowy rozsądek

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na suwalki.naszemiasto.pl Nasze Miasto