MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Biała kiełbasa na 3 sposoby. Pieczona, w piwie i w sosie chrzanowym. Proste przepisy na wyborne, ciepłe danie na święta i nie tylko

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Składniki:
- 4-6 białych kiełbas,
- 2 cebule,
- 6 łyżek chrzanu,
- łyżka masła,
- pół szklanki bulionu,
- pół szklanki śmietanki 30%,
- pół szklanki śmietany 18%,
- łyżeczka majeranku i tymianku,
- sól, pieprz.

Jak przygotować białą kiełbasę w sosie chrzanowym?
1. Cebule poszatkowałam i podsmażyłam na maśle. Dodałam obie śmietany, bulion i zagotowałam sos. Na koniec dodałam do sosu przyprawy.
2. Kiełbasę ponacinałam i ułożyłam w brytfance. Polałam sosem.
3. Kiełbasę piekłam 35 minut w temperaturze 180 stopni. Idealnie pasują do niej tarte buraczki.

Zobacz również

Wystawa zabawek w Muzeum Regionalnym w Jaśle [ZDJĘCIA]

Wystawa zabawek w Muzeum Regionalnym w Jaśle [ZDJĘCIA]

Blok przy Jana Pawła II w Starachowicach gotowy. Mieszkania przydzielone (ZDJĘCIA)

Blok przy Jana Pawła II w Starachowicach gotowy. Mieszkania przydzielone (ZDJĘCIA)

Polecamy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Suwalskie placówki muzealne zapraszają na Noc Muzeów

Suwalskie placówki muzealne zapraszają na Noc Muzeów