MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie można zjeść lody w Sokółce? Odkryj wyjątkowe miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie na lody w Sokółce?
Gdzie na lody w Sokółce? ahirao_photo
Przeczytaj, gdzie znajdziesz lodziarnie w Sokółce. Okres letni na pewno nie może obejść się bez lodów. Kiedy na zewnątrz jest gorąco i słonecznie, okażą się niezastąpionym sposobem na ochłodę. Zobacz, jakie są ich rodzaje. Zajrzyj do katalogu firm i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Sokółce.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Sokółce

Zobacz, gdzie możesz wybrać się na lody. Odwiedź katalog firm i znajdź ulubione miejsce.

Szukasz dalej? Kliknij i znajdź wszystkie lodziarnie w Sokółce

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Sokółce? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie rodzaje lodów oferują lodziarnie w Sokółce?

Różnorodność rodzajów tego popularnego deseru jest duża. W czasie kiedy gości u nas lato w wielu miejscach znajdują się lodziarnie posiadające w ofercie lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Na ogół lody wytwarzane są z gotowych mieszanek w postaci proszku z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Możemy także spotkać w Sokółce lodziarnie, w których podobnie, jak dawniej wykonuje się pracę z najwyższą dbałością o jakość i stosuje tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Gdzie powstały pierwsze lody?

Po raz pierwszy w starożytnych Chinach pisano o deserze z owoców, lodu i mleka. Lodami zajadali się również nieliczni mieszkańcy starożytnego Rzymu i Grecji. Był to posiłek wykwintny i trudny w wykonaniu z powodu konieczności sprowadzania lodu z gór.

W epoce Renesansu włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że po włożeniu zamkniętego pojemnika z kremem mleczno-jajecznym do naczynia z solą i lodem zmrozi się on. Pierwsza lodziarnia pod nazwą Cafe Procope została otwarta w 1686 roku we Francji.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na sokolka.naszemiasto.pl Nasze Miasto