Sposób przygotowania: 1 kg ziemniaków zetrzeć na tarce, natomiast pozostałe ziemniaki należy ugotować. Startą masę ziemniaczaną wyrabiamy razem z ugotowanymi ziemniakami, dodając mąkę. Mieszaninę wyrabiamy ręcznie do uzyskania jednorodnego ciasta, które następnie formujemy w plastry o średnicy ok. 10 cm. Mielone mięso mieszamy z przyprawami. Na środek każdego plastra nakładamy łyżkę mielonego mięsa i zawijamy. Tak powstałe pyzy wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok. 20 min.
Przepis został udostępniony przez powiat kolneński.
Źródło: Wrota Podlasia
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?