Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pyzy

Robert Orzechowski
Składniki: 2 kg ziemniaków, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 2 jajka, sól i pieprz ziołowy do smaku

Sposób przygotowania: 1 kg ziemniaków zetrzeć na tarce, natomiast pozostałe ziemniaki należy ugotować. Startą masę ziemniaczaną wyrabiamy razem z ugotowanymi ziemniakami, dodając mąkę. Mieszaninę wyrabiamy ręcznie do uzyskania jednorodnego ciasta, które następnie formujemy w plastry o średnicy ok. 10 cm. Mielone mięso mieszamy z przyprawami. Na środek każdego plastra nakładamy łyżkę mielonego mięsa i zawijamy. Tak powstałe pyzy wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok. 20 min.

Przepis został udostępniony przez powiat kolneński.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto