1. Powitanie uczestników WARSZTATÓW KULINARNYCH przez organizatora - wystąpienie Kamila Kamińskiego z FUNDACJI „ OCALENIE”.
2. Powitanie uczestników i organizatorów WARSZTATÓW w imieniu szkoły sprawującej patronat nad ich organizacją i przebiegiem- wystąpienie Dyrektora ZSW i O Nr 7 w Łomży.
3. Prezentacja idei obchodów Międzynarodowego Dnia Tolerancji oraz przedstawienie Pań przygotowujących pokaz przygotowania potraw kuchni czeczeńskiej i gruzińskiej podczas WARSZTATÓW – wystąpienie mentorki Fundacji „ OCALENIE” – Satsity Khumaidovej.
4. Prezentacja uczestników WARSZTATÓW
( UCZESTNIKÓW zgłoszonych na liście przez organizatorów i uczniów oraz nauczycieli ze szkoły ) – K. Kamiński i J. B. Przybyłowska.
5.Przedstawienie receptur , metod i technik wykonania oraz cyklu produkcyjnego trzech potraw narodowych kuchni czeczeńskiej i jednej gruzińskiej - J. B. Przybyłowska i Katarzyna Lencka.
6. Produkcja gastronomiczna trzech potraw do etapu obróbki termicznej - Panie przygotowujące dania wraz z uczestnikami warsztatów.
7. Obróbka termiczna potraw, a podczas niej :
NIESPODZIANKA, czyli MUZYCZNY KONCERT ŻYCZEŃ-
w wykonaniu uczeniów ZSW i O Nr 7 w Łomży- Kingi Sokół i Przemysława Bazydło.
8. Przygotowanie potraw do degustacji ( porcjowanie, przygotowanie do ekspedycji oraz ich dekoracja ).
9. DEGUSTACJA POTRAW w ramach integracji międzynarodowej
w klimacie wzajemnej tolerancji narodowej i religijnej.
10.Podsumowanie WARSZTATÓW i podziękowanie za udział w ich uczestnictwie- organizatorzy : Kamil Kamiński z Fundacji „ Ocalenie” i nauczyciel szkoły sprawującej patronat ( J. B. Przybyłowska).
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?