Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Barszcz grzybowy

Robert Orzechowski
Składniki: 5 dkg grzybów suszonych, 1 pęczek włoszczyzny, 2 marchewki, 1 pietruszka, śmietana, pieprz i sól do smaku, kwasek lub ocet do smaku, 1 cebula podsmażona na płycie, 2 kostki rosołowe

Sposób przygotowania: Grzyby suszone moczymy i kroimy w kostkę. Gotujemy warzywa z grzybami, dodajemy sól i pieprz, kostki rosołowe, sok z cytryny lub ocet. Cebulę podpiekamy na gorącej płycie i wrzucamy do barszczu i gotujemy kilka minut, a następnie wyjmujemy cebulę i dodajemy śmietanę.

Przepis został udostępniony przez powiat białostocki.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bialystok.naszemiasto.pl Nasze Miasto